business-am

Cybersec Europe 19-20/04/2023 by Radio Business AM

Afgelopen week vond in Brussel Cybersec Europe, één van de grootste beurzen rond cybersecurity, plaats. Ook aanwezig op de beurs was Radio Business AM, dat onder meer Anne Masson (CEO Eye Security) en Danny Zeegers (Qfirst) uitnodigde voor een interview rond NIS2 en cybersecurity en de impact daarvan op Belgische ondernemingen. Een van de kernpunten was de nood aan werknemers met security-profielen.

  • “Iedereen kan technologie verkopen, maar je hebt de juiste mensen nodig om dat correct te doen”, zegt Masson. “Je hebt ervaren profielen nodig om dataverlies te vermijden.” Ook Zeegers is het ermee eens dat bedrijven hun verantwoordelijkheid moeten nemen en oplossingen integreren. “Als we allemaal samenwerken, staat België heel sterk”, verzekert hij.
  • “De ICT-markt is dommer dan ezels, want die stoten zich geen tweemaal aan dezelfde steen, en dat doen wij wel”, zegt Zeegers. “Het gevaar zit overal, dus het is belangrijk om uw werknemers te trainen, advies te vragen en u te laten begeleiden.”
  • De CEO van Eye Security voegt eraan toe dat het van groot belang is om cybersecurity op een eenvoudige manier aan te bieden, zodat ook kleinere bedrijven, KMO’s, die stap kunnen zetten. Volgens haar kan een goede cybersecurity miljoenen sparen aan een bedrijf. “Als je een bedrijf hebt met 50 miljoen euro omzet, met een gemiddelde van 75 computersystemen, kost het u ongeveer 900 euro per maand voor een adequate beveiliging”, legt ze uit. “Je hebt als bedrijf twintig procent kans om geraakt te worden door een cyberaanval, met een gemiddelde schade van 335.000 euro, miljoenen omzetverlies en een enorm klantenverlies. De berekening is snel gemaakt.”

https://businessam.be/rewind-cybersec-europe-in-brussel-de-grootste-cybersecuritybeurs-van-europa/

Blijf up to date met NIS2.news

Schrijf je in voor de nis2.news nieuwsbrief en mis nooit het laaste nieuws over NIS2