slide-training-comptia

Tot 45% van cyber-security trainingen terugbetaald via Vlaanderen

Investeren in cyber-security nemen steeds aan belang toe. Veel bedrijven zien daarbij een belangrijke en doeltreffende investering over het hoofd: het opleiden van hun medewerkers. Om de skill-gap te dichten heeft de Vlaamse overheid het initiatief genomen om het investeren in kennis aantrekkelijker te maken, via de KMO-portefeuille. Momenteel kunnen ondernemingen voor opleidingen rond cyber security tot 45% aan subsidies aanvragen. Maar hoe pak je dit aan?

De eenvoudigste manier is om in zee te gaan met een partner die erkend is door de Vlaamse Overheid. Onze partner ITcursus.be is een erkend trainingscentrum dat opleidingen aanbied die in aanmerking komen voor de Vlaamse subsidies. Je kan bij hen terecht voor opleidingen op maat én opleidingen uit de portefeuille van Comptia, waarbij onder meer de Comptia Security+ en Comptia Network+ in aanmerking komen voor de verhoogde subsidie. Ook andere opleidingen uit de portefeuille van ITCursus, zoals hij security awareness trainingen voor eindgebruikers, komen in aanmerking voor deze subsidies.

Hoe werkt het?

Als je één van de erkende opleidingen van ITCursus.be afneemt voor je personeel, kunnen zij het proces rond de KMO-portefeuille voor je starten. Let op: om in aanmerking te komen voor de subsidies moet je onderneming voldoen aan de normen van een kleine- of middelgrote onderneming.

Kleine ondernemingen hebben:

  • Minder dan 50 VTE werknemers
  • Een omzet van minder dan of gelijk aan €10.000.000
  • Een balanstotaal van minder dan of gelijk aan €10.000.000

Middelgrote ondernemingen:

  • Minder dan 250 VTE
  • Omzet van minder dan of gelijk aan €50.000.000
  • Een balanstotaal van minder dan of gelijk aan €50.000.000

VTE staat voor voltijds equivalent. 1 VTE staat gelijk aan één voltijdse werknemer, 2 halftijdse werknemers…

Kleine ondernemingen kunnen een tussenkomst krijgen van 45% op de kosten van de erkende opleiding. Voor grote ondernemingen zakt dit percentage naar 35%.

Waarom voor ITCursus.be kiezen?

Als erkend opleider komen de opleidingen van ITCursus.be in aanmerking voor de subsidies van de Vlaamse overheid. Daarnaast zijn ze bevoegd om de aanvraag van de KMO-portefeuille ( de subsidie van 35-45%) in naam van jou onderneming aan te vragen. Zo word er geen onnodige tijd verloren.

ITCursus doet voor zijn opleidingen beroep op zijn strategische partners zoals Comptia+. Daarnaast heeft het beschikking over opleiders en begeleiders die de studenten op weg kunnen helpen. Bij ITCursus.be kan je bijvoorbeeld terecht bij opleiders die in het dagelijks leven zelf als penetratietesters actief zijn.

Wil je graag investeren in je personeel met tot 45% voordeel? Neem dan vandaag nog contact op met onze partner via kmop@serso.be of danny@qfirst.be

 

Blijf up to date met NIS2.news

Schrijf je in voor de nis2.news nieuwsbrief en mis nooit het laaste nieuws over NIS2