digital-information-travels-through-fiber-optic-cables-through-network-data-servers-glass-panels-server-room-data-center (1)

NIS2 – Upgrade tijdig uw Microsoft SQL

Microsoft SQL server heeft wel 30 kaarsjes uitgeblazen. De meeste verbeteringen waren steeds erop gericht een betere 3D dataopslag te benaderen. Met de groei van de afname via Azure is de DB steeds meer hybride gaan worden. U staat er niet bij stil maar in wezen zou ons digitale leven zowat haperen als Microsoft sql servers uitgezet werden. Een belangrijke integratie die de NIS2 auditoren kunnen waarderen is de integratie van Microsoft Defender. Microsoft gebruikt AI om aanvallen op de databases te counteren. Er wordt proactief gescand op kwetsbaarheden die mogelijks veroorzaakt worden door webhooks met een duister kantje. De integratie van SSo gebruik makend van ‘One Time Passwords’ is ook een enorme stap in de goede richting. Deze integratie is ook een belangrijke stap in een verbeterde IAM.

Als u graag meer te weten komt over de meer dan 50 toegevoegde features kunt u best de serie SQL server 2022 ‘Data Exposed ‘ eens bekijken:

SQL Server 2022 Preview – YouTube

Manage, govern, and secure all your SQL Servers with new hybrid capabilities enabled by Azure ArcĀ  – Microsoft SQL Server Blog

Blijf up to date met NIS2.news

Schrijf je in voor de nis2.news nieuwsbrief en mis nooit het laaste nieuws over NIS2