silhouette-man-hood-with-wings-from-binary-code-concept-angelic-good-hacker

NIS2 Alleen met een front ‘Eendracht maakt macht’ krijgen we resultaat.

Als geld een doelstelling is in het beveiligen van bedrijven krijgen we verdeelde paraatheid. In een land niet ver hier vandaan is een huurlingenleger zijn diensten aan het leveren aan de hoogste bieder. Bedreiging en gruwel is het resultaat. Wat niemand blijkt te beseffen dat deze groep ook een huurlingenleger hackers heeft. Dit wordt ook ingezet als wapen. Wat graag zou deze groep de info van Zelensky zich eigen willen maken.

Het gezonde antihacking boerenverstand houdt hun voorlopig af. Tegelijkertijd beseffen de zaakvoerders en CEO’s van onze KC’s (Bedrijven ‘Key Companies’ die onmisbaar zijn voor de goede werking van het land) niet dat dit leger ook gaatjes aan het boren is in hun digitaal vermogen. Ze plaatsen digitale tijdsbommetjes op strategische plaatsen. Zou het grote Engie hieraan ontsnappen? Is het vreemd te denken dat onze digitale hacker huurlegers van onze energievoorziening geladen kernbommen maken. Zouden ze er in staat zijn de ontsteker te laten ontploffen? Die bedenking laat ik aan u over. Maar weet dat ze deze gewetenlozen rekruteren in gevangenissen, in regimes waar deze een aanbetaling vormen voor georkestreerde bloedbaden.

Security by design

Technology alleen beschermt niet. Mijn auditors hebben de hulp van Black OPS pentesters. Ja ze zijn in staat waar generaal Wenker (de naam is veranderd) toe in staat is. Maar een belangrijker wapen dat we in de strijd gooien zijn onze data analisten. Een team van autistische begaafden doet wat u en ik niet goed kunnen. Alles wat aanleiding geeft tot mogelijk dataverlies (lees blauwdruk voor generaal Wenker) elimineren. 

Stel je voor dat je op dieet bent en uw kasten vol verboden lekkernijen zitten. Is de kans niet groot dat u zondigt tegen de uitnodigende slagroom taart of mc Donalds meal? Buiten met die troep zult u zeggen. De ongelegenheid verjaagt hier de dief! Juist en dat doen onze Experts. De gebruiker niet steeds herinneren dat hij niet naar door hackers gesponsorde sites mag surfen maar de toegang dichtgooien. Geen regels voor BYOD. Byod buiten op het dark web. Geen paswoorden die verloren worden maar digitale kluizen die eenmalige paswoorden genereren.

We verkleinen de risico perimeter zo erg dat onze Dikke Generaal met zijn ego niet meer in de gaten past. Is het toeval dat ONZE IAM oplossingen van IBM verify heet en wel aantoonbaar werkt op vermagerde toepassingen van de DAE’s?

Vervolgens zetten wij een digitaal mijnenveld uit. Niets is zo vervelend voor generaal Wenker dan het feit dat kleine mini explosies zijn tijdbommen vroegtijdig onschadelijk maken.

Vervolgens integreren we een 8 lagige digitale ui die bestaat uit gekontroleerd beheer met radar oftewel MXDR. Monitored eXtended Disaster recovery. Een dienst met hoogbegaafden die alerts interpreteren, die de rode knop van het bedrijf indrukken en met de rode telefoon het KC (key company) incident team in aanvalsstelling brengen.

Ons beheersysteem voor de screening en certificatie is uniek. Geen papieren maar een AI tijger. Alle intelligentie centraal en voorzien van dezelfde beveiliging. Communicatie vanuit de ISO controls gericht, iedereen aanscherpend.

In ons systeem van monitoring weet men wie wat wanneer doet en of hij of zij ‘Schild en vriend ‘ kan uitspreken.

We zijn blij dat we omringd zijn met experten uit de ICt industrie. Watchguard, IBM, DELL met teams die ook Quantum voor de Benelux KC’s aan het inzetten zijn.

Meester Jacob slaapt gij nog? Hoor de klokken……

De Academische wereld heeft het nog niet echt begrepen. Ze luisteren liever naar zichzelf dan naar ons verhaal. Helaas speelt de tijd in hun nadeel. Tegen de tijd dat Generaal Wenker aanklopt zetten ze digitale onervarenen in die geen voeling hebben met wat in de praktijk afspeelt. Ze spelen het liedje dat iedereen kent.

De digitale ridders van de ronde tafel

De heilige graal hebben we bij onze partners al gevonden. We werken dag in dag uit aan allianties met ICT experten met de juiste bezieling. Generaal Wenker is gewaarschuwd en deze keer is hij geen twee generaals waard….

Blijf up to date met NIS2.news

Schrijf je in voor de nis2.news nieuwsbrief en mis nooit het laaste nieuws over NIS2